
صدرا صفیر سلامتی
در این مقاله سعی شده است تا به طور مختصر اثر آنزیم آلفا گالاکتوسیداز یا آلفا گالوگتوزیداز (α-galactosidase) در تغذیه طیور مرغ گوشتی، تخم گذار، بوقلمون و سایر ماکیان که یکی از عناصر مهم در مولتی آنزیم صدرا است که اغلب محصولات شرکت صدرا استفاده شده است توضیح بدهیم.
آنزیم آلفاکالاکتوسیداز در اغلب کنسانترههای دو نیم و پنج درصد طیوری (مرغ گوشتی و تخم گذار) برند صدرا استفاده شده است تا کیفیت محصولات ارتقا یابد و پرورش دهنده سود بیشتری را از یک دوره پرورشی کسب نماید.
همچنین برای مشاهده مطالب علمی بیشتر در خصوص تغذیه طیور در وبسایت صدرا به بخش مقالات صدرا مراجعه نماید.
آیا استفاده از آنزیم آلفا گالاکتوزیداز در تغذیه طیور مهم است؟
برای مشاهده کنسانترههای مرغ گوشتی و تخم گذار صدرا که در ان از آنزیم آلفاگالاکتوسیداز استفاده شده است کلیک نماید.
استفاده از کنجاله سویا در جیره طیور امروزه به امری رایج تبدیل شده است. امروزه در بسیاری از کشورهای جهان سویا به عنوان منبع قابل اعتماد پروتین جیره طیور شناخته شده است.
تقریبا یک سوم کربوهیدرات سویا در طیور غیر قابل هضم میباشد که به علت وجود الیگوساکاریدها و پلی ساکاریها در سویا میباشد.
پلیساکاریدها تقریبا 15-18 درصد سویا را تشکیل میدهند. نشاسته به مقدار خیلی کمتری در مقایسه با سلولاز در سویا وجود دارد و غیر قابل هضم میباشد. به علت وجود این پلی ساکاریدها مقدار انرژی قابل متابولسم سویا در مقایسه با ذرت بسیار کمتر است که در مطالعات بسیاری اثبات شده است.
مطالعاتی که بر روی قابلیت هضم کربوهیدراتهای سویا انجام شده است نشان میدهد 60 درصد در بوقلمون و 40 درصد کربوهیدرات های سویا در جوجههای گوشتی هضم میشود.
منبع آلفا گالاکتوزیداز (رافینوز، استاکیوز) در نبود ترشح داخلی آلفا گالاکتوزیداز در روده کوچک حیوانات تکمعدهای هضم نمیشود و این منبع غیر قابل هضم در روده طیور باعث عدم توانایی حداکثر استفاده از انرژی کربوهیدراتها میشود و در نتیجه عملکرد و توانایی استفاده حداکثری از خوراک را در طیور کاهش میدهد.
در مطالعاتی که برای کاهش اثرات منفی وجود پلیساکاریدهای سویا انجام شده است از روشهای مختلفی استفاده شده است، به طور مثال استخراج این پلیساکاریدها در هنگام فرآوری اتانول از سویا و یا تولید بذر سویا با درصد کمتر این پلیساکاریدها برخی از این روشها میباشد.
خارج کردن اتانول از سویا باعث افزایش حدود 20 درصدی قابلیت هضم این پلیساکاریدها شده است.
تولید سویه های جدید ژنتیکی سویا که دارای مقدار کمتر رافینوز و استاکیوز میباشد باعث افزایش 9.8 درصد قابلیت هضم پلیساکاریدها در جوجههای گوشتی شده است.
آنزیم آلفا گالاکتوزیداز چه اثرات مفیدی دارد؟
امروزه اضافه کردن آلفاگالاکتوزیداز به جیره طیور برای استفادهی حداکثری از انرژی سویا توصیه شده است. در گذشته از روشهای مختلف برای برآورد معادل انرژی آن استفاده شده است.
بیشتر مطالعات توصیه میکند که افزودن آلفاگالاکتوزیداز باعث میشود که 45 کیلوکالری انرژی آزاد میکند که بیشتر این توصیهها از سوی شرکتهای تولید کننده آنزیم بوده است.
امروزه با مطالعات جدیدترکه بر روی این آنزیم صورت گرفته است توصیه میکند که در هنگام استفاده از آلفاگالاکتوزیداز 8 درصد توانایی طیور برای استفاده از انرژی قابل متابولیسم سویا بهبود مییابد که به علت کاهش اثرات منفی پلیساکاریدهای موجود در سویا و بهبود هضم و جذب در روده کوچک میباشد. همچنین باعث افزایش عملکرد پرنده در شرایط استرس گرمایی میشود که باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک و خصوصیات لاشه میشود.
در مطالعات دیگری که صورت گرفته است استفاده از آلفاگالاکتوزیداز به همراه آنزیمهایی مثل سلولاز و بتاماناز نیز توانایی استفاده طیور را از انرژی سویا افزایش میدهد.
اگر بدنبال محصولی متفاوت و با کیفیت هستید که میزان سودآوری خودتان را افزایش دهید و بتوانید از خوراک ارزش بیشتری را دریافت نماید کنسانتره های 2/5 و 5 درصدی صدرا انتخابی ایدهآل برای شماست.
قیمت آنزیم آلفا گالاکتوسیداز چقدر است؟
آنزیم آلفا گالاکتوسیداز قیمت بسیار بالایی دارد و برای استفاده در مرغداریها یا کارخانههای تولید خوراک دام و طیور، مقرون به صرفه نیست.
آنزیم آلفا گالوکتوزیداز را از کجا بخریم؟
در حال حاضر فروش انزیم آلفا گالوکتوزیداز در ایران بصورت رسمی فروش نمیرود و فقط بطور بسیار محدود و بصورت خالص یا رقیق شده آنزیم آلفا گالاکتوسیداز به فروش میرسد.
لازم به ذکر است که با توجه به قیمت بالای آنزیم آلفا کالاکتوزیداز نیازی به تهیه آن بطور مجزا ندارید چون با خرید کنسانترههای 2.5 و 5 درصدی مرغ گوشتی صدرا همواره این آنزیم، در ترکیبات کنسانتره استفاده شده است. شرکت صدرا با توجه به نیازهای فارمهای پرورش مرغ گوشتی و تخم گذاری که دارد و همچنین نیاز مشتریانی که دارد از این آنزیم در مولتیانزیم اختصاصی صدرا برای استفاده در تولید کنسانترههای طیوری خود استفاده میکند.
نگارش: مسعود درخشانی دیبا (کارشناسی ارشد تغذیه طیور)
منابع:
- Ghazi, S., J. A. Rooke, and H. Galbraith. 2003. Improvements in the nutritive value of soybean meal by protease and α-galactosidase treatment in broiler cockerels and broiler chicks. Br.Poult. Sci. 44:410–418.
- Graham, K. K., M. S. Kerley, J. D. Firman, and G. L. Allee. 2002. The effect of enzyme treatment of soybean meal on oligosaccharide disappearance and chick growth performance.
Poult. Sci. 81:1014–1019.
- Knap, I. H., A. Ohmann, and N. Dale. 1996. Improved bioavailability of energy and growth performance from adding alpha-galactosidase (from Aspergillus sp.) to soybean meal-based
diets. Pages 153–156 in Proc. Aust. Poult. Sci. Symp. 8, Sydney,
Australia.
- One galactosidase unit (GALU) is the amount of enzymethat hydrolyzes 1 mmol of p-nitrophenyl-α-D-galactopyranoside/min under standard conditions (pH 5.5; 37°C; 15 min; optical density of 405 nm). It should be noted that not all researchers use
the same units of determination.